A jelen Szállítási és fizetési feltételek a Bio-Gyömbér Kft.:

  • Székhely: 1205 Budapest, XX. kerület Nagykőrösi út 49
  • Cégjegyzékszám: 01 09 988543
  • Adószám: 24060235243
  • Ügyvezető: Székely Gyöngyvér
  • bankszámlaszám: 12012008-01655654-00100001
  • (a továbbiakban: a cég) a biogazdabolt.hu weboldalon keresztül történő kereskedelmére vonatkozik, és azonos a jogszabály által előírt Általános Szerződési Feltételekkel.

Amennyiben nincs külön utalás, a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet az irányadó. A jogszabály szövege itt olvasható.

Megrendelés, vásárlás

A vásárló a vételi ajánlatát a webáruházon (https://biogazdabolt.hu) keresztül teszi meg a kiválasztott termék megrendelésével. A megrendelés előtt a terméket kosárba helyezi, a kosarat ellenőrzi, és elfogadja a szállítási és fizetési feltételeket. A vásárlónak lehetősége van a megrendelése kinyomtatására.

A termékeknek a honlapon feltüntetett ára bruttó árak, amelyek tartalmazzák az ÁFA-t, nem tartalmazzák azonban a postázás vagy a kiszállás költségeit.

A webáruház a rendelés beérkezéséről automatikus visszaigazolást küld. A cég a megrendelés elfogadásáról, a szállítás, illetve az átvétel idejéről visszajelzést küld. Az e-mailben megküldött visszajelzéssel a szerződés létrejön. A kifizetés utánvéttel, vagy átutalással, vagy a személyes telephelyi átvételkor készpénzben történik.

Lehetőséget biztosítunk a megrendelt tételek személyes átvételére 1205 Budapest, XX. kerület Nagykőrösi út 49 alatti telephelyünkön, nyitva tartási időben (ld. lejjebb), illetve telefonos egyeztetés alapján.

Ha a termékek kiszállítását kéri, a szállítás/postázás díja a weboldalon közzétett összeggel növekszik. Ezt a rendszer jelzi. Utánvétes fizetés esetén a cég a vételár teljes kiegyenlítéséig fenntartja magának az áru tulajdonjogát.

Az Általános Szerződési Feltételek elfogadásával a vásárló elfogadja a megrendeléssel keletkezett fizetési kötelezettséget.

Fizetési módok

Utánvét: Az árut és a szállítási költséget a vásárló átvételkor fizeti ki.

Személyes átvétel esetén a fizetés történhet banki átutalással a megrendelés véglegesítésekor, vagy az átadóponton átvételkor (készpénzzel).

Közvetlen banki átutalás: Fizetés közvetlenül a bankszámlánkra. A kiszállítás az összeg beérkezését követően történik.

Rendelés visszavonása

Ha tévesen adta fel rendelését, a kiszállítás előtt következmények nélkül visszavonhatja. Küldjön emailt a bioszaktanacs@gmail.com címre a megrendelés számával, hogy beazonosíthassuk.

Ha az áru már kiszállításra került, akkor a visszavonásra is az elállás szabályai vonatkoznak. Ez esetben a szállítási költség a vásárlót terheli.

Kiszállítás

Az Eladó által közölt teljesítési határidők tájékoztató jellegűek, melyek módosulhatnak. A tájékoztató jellegű teljesítési határidőkhöz képest késedelmesen történt szállításokért, illetőleg a késedelemből eredő esetleges károkért az Eladó felelősséget nem vállal.

Az Eladó az elő – és részszállítás (teljesítés) jogát minden egyes szerződése tekintetében fenntartja. Elő- illetve részszállítás (részteljesítés) esetén a Vevő a szállítás (teljesítés) arányában köteles a vételárat megfizetni

Szállítási idő: megrendeléseket a beérkezések sorrendjében, a felhasználási időtől és az időjárástól függően küldjük.

A nálunk rendelhető cikkek jellegéből adódóan pontos szállítási határidőt nem tudunk megadni. A növényeket a megfelelő ültetési időben szállítjuk. Eltérő ültetési idő szerint kért megrendelését az ültetési idők szerint külön időpontban szállítjuk és külön számolunk fel szállítási és csomagolási költséget. Erről szállítás előtt értesítjük, így lehetősége van ennek tudatában visszamondani rendelését.

A küldés időpontját az időjárási viszonyok befolyásolhatják. A növények a készlet erejéig szállíthatók.

Amennyiben jelezzük a vásárló felé, hogy a csomag küldése problémás, neki kell döntenie, hogy az ismertetett feltételekkel is kéri a kiszállítást és ha nem kapunk egy héten át választ, akkor törölhető a rendelés.

Vannak idénytermékek, illetve előfordulhat, hogy nincs a pesti telephelyen, raktáron a termék és hosszabb időt vesz igénybe a beszerzése. Ilyen esetben tájékoztatjuk a vásárlót, Ő dönt arról, hogy vár, vagy visszamondja a rendelését.

Olyan termékeket nem küldhetünk ki házhoz, illetve Csomagpontra pontra, amelyeket jogszabály tilt, illetve amelyek a hőmérsékletre annyira érzékenyek,hogy a hűtésük nem oldható meg adott időszakban, vagy egyéb módon károsodnának a szállítás során.

A szállítható hűtős termékek szállítása esetén hűtési költséget számolunk fel.

A hűtési, illetve a nagy súly/mennyiség miatti többletköltséget utólag adjuk hozzá, rendelés leadásakor nem tudja a rendszer automatikusan kiírni, azonban erről a tényről minden esetben értesítjük a vásárlót. Ő dönt arról, hogy ilyen feltételekkel is kéri, vagy visszamondja a rendelését.

Az élő növények esetében korlátozhatjuk a szállítási mennyiséget, magasabb szállítási költséggel adott esetben a sérülések elkerülése érdekében, erről a tényről minden esetben értesítjük a vásárlót. Ő dönt arról, hogy ilyen feltételekkel is kéri, vagy visszamondja a rendelését.

Ha jelezzük, hogy a rendelés valamely rajtunk kívülálló okból nem szolgálható ki, és erre két héten belül nem kapunk választ, illetve a rendelés valamiért teljesíthetetlenné válik, akkor jogunkban áll törölni a rendelést.

Személyes átvétel Budapesten:

Személyes átvétel az átadópontunkon lehetséges, melynek címe: 1205 Budapest, XX. kerület Nagykőrösi út 49

Az összekészített rendeléseket email/SMS értesítés után lehet átvenni. A termékeket a visszaigazolástól számított 10 munkanapig tudjuk biztosítani a megrendelőnek. 10 munkanap után automatikusan töröljük a rendelését. Ebben az esetben újra kérjük megrendelni.

Az átadópont nyitva tartási ideje ünnepnapokon kívül:

Hétfő: 08:00-16:00
Kedd: 08:00-16:00
Szerda: 08:00-16:00
Csütörtök: 08:00-16:00
Péntek: 08:00-16:00

Minden üzemszünetről tájékoztatást jelenítünk meg a webáruház főoldalán.

A személyes átvétel díjtalan.

Szállítás GLS csomagpontra:

A megrendelt termékeket az Ön által kiválasztott átvevőhelyre szállítjuk, az átvétel idejéről értesítést küldünk. A csomag öt munkanapig átvehető a megjelölt helyen, nyitva tartási időben. Amikor a csomag megérkezik a kiválasztott átvételi helyre, a GLS futárcég ügyfélszolgálata e-mailben értesíti a vásárlót, hogy átveheti a megrendelést.

A szállítás díja 1490- Ft. Mivel ilyen módon csak max. 15 kg-os csomag szállítható, az ezt meghaladó súlyú rendeléseket több csomagban küldjük.

Szállítás futárral

A termékeket a GLS, vagy a SPRINTER futárszolgálat szállítja házhoz. Az áru feladásáról értesítést küldünk, a kézbesítés a következő munkanapon várható. Ha a szállítás időpontjával kapcsolatban külön kívánsága van, kérem, jelezze a megjegyzés sorban. Ezt továbbítjuk a futárszolgálatnak, akik lehetőség szerint igyekeznek figyelembe venni azt.

A szállítási költségek a kiszállított csomag súlya függvényében a következőképpen alakulnak:

0,1 – 1 kg 1.490 Ft

1,1 – 5 kg 2.190 Ft

5,1 – 15 kg 2.190 Ft

A fenti díjak tartalmazzák az utánvét díját is.

A futárszolgálat a kézbesítés előtti napon értesíti a címzettet, hogy küldeménye várható. A kézbesítés napján reggel küld egy e-mail-t, amelyben megad egy 3 órás időintervallumot: ekkor várható a futár. Amennyiben ez nem felelne meg, az üzenetben szereplő telefonszámon lehet egyeztetni a kiszállítás időpontját.

Az Eladó a Termék átvételével megbízott személyt a Vevő e feladatra kijelölt olyan képviselőjének tekinti, aki a Termék átvételén túl, az átadás-átvétellel kapcsolatos jognyilatkozatok megtételére is jogosult.

Vevő köteles az átadás-átvétel időpontjában az átvett Termék tekintetében az átvételkor szemrevételezéssel észlelhető esetleges minőségi illetőleg mennyiségi kifogásait megtenni, továbbá az átvett Terméket összevetni a számlán szereplő tételekkel és az esetleges eltéréseket közölni. Felek az átadás-átvételt követően, amennyiben a Vevő nem élt kifogással, a számlán szereplő tételeket tekintik hiánytalanul átadottnak.

A szállított Termék rendeltetésszerű használatát nem akadályozó, nem jelentős hiány esetén a Vevő nem jogosult a Termék átvételét – illetőleg ugyanezen az alapon – a Termék vételárának kifizetését megtagadni.

A Termék átvételével a kárveszély a Termék tekintetében az Eladóról, vagy a teljesítésben az Eladó oldalán közreműködő személyről, átszáll a Vevőre.

Elállás

A vásárló a szerződéstől a termék kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.

A vásárló a terméket az eredeti csomagolásban, sértetlenül küldje vissza.

Az elállási jog gyakorlása esetén a cég köteles a vásárló által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 30. napon belül visszatéríteni.

Amennyiben az áru nem rendeltetésszerű használat miatt hibásan érkezik vissza, a cég jogosult a vásárlótól az ebből eredő kárának megtérítését követelni.

Az elállásból eredő minden felmerülő költséget a vásárló viseli.

Jótállás

A cégtől vásárolt árura a Ptk. szerinti jótállási kötelezettség az irányadó.

Az Eladó nem felel olyan károkért, amelyek nem közvetlenül a teljesítéséből erednek, így különösen nem felel elmaradt haszonért vagy a Vevőt esetlegesen ért nem vagyoni károkért.

Az Eladó nem vállal felelősséget azért, hogy a Termék a Vevő saját céljaira felhasználható-e. Vevő köteles megvizsgálni azt, hogy a Termék a saját felhasználási céljaira megfelelő-e.

A megrendelt Termékkel kapcsolatos esetleges kifogásokat a Vevő, az Eladó 1203 Budapest, Kende Kanuth u. 58. szám alatti elérhetőségén terjesztheti elő.

Az Eladó, a Vevő esetleges kifogásait a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény rendelkezéseinek megfelelően kezeli.

Reklamáció

Amennyiben a rendelés átvételekor bármilyen eltérést, problémát tapasztal, kérjük ezt írásban jelezze a bioszaktanacs@gmail.com e-mail címre. Munkatársunk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot és javaslatot tesz a probléma megoldására.

Élő növénynél nem vállalunk garanciát a kiszállításnál.

A békéltető testülethez fordulás lehetőségéről, a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület nevéről és székhelyének postai címéről

– az Eladó rögzíti, hogy a Vevőket megilleti a békéltető testülethez fordulás lehetősége

– a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület neve: Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület, vagy rövidített nevén: Pest Megyei Békéltető Testület

– a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület székhelyének postai címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. em. 240.

– a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület levelezési címe: Pest Megyei Békéltető Testület 1364 Budapest, Pf.: 81.

– a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület telefonszáma: (+36-1) 269-0703

– a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület elektronikus levelezési címe: pmbekelteto@pmkik.hu

– a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület ügyfélfogadási ideje: keddtől – csütörtökig: 9.00 – 14.00 óráig