Lepkehernyók elleni petefürkészek

650 Ft

Élő mini petefürkészek lepkehernyók ellen.

Elfogyott

Leírás

Előrendelés. A rovarok érkezésekor értesítjük!

Praktikusan kiakasztható kapszulákban 4000 db különböző fejlődési fázisban lévő Trichograma petefürkész darazsak lárvája.
A hűtési lánc megszakadásától számított néhány órán belül elkezdődik a kikelés ami 3 hétig tart. A kihelyezéstől 4 héten keresztül egy 10 méteres körben a szinte láthatatlan méretű veszélytelen állatok teljesen hernyómentesen tartják a területet.

Alkalmas káposztalepkék, bagolylepkék, a bukszusok és fügék hernyói és araszolók ellen veteményesben és gyümölcsösben egyaránt.

A rendelés csak budapesti telephelyünkön vehető át, mert nagyon érzékeny élőlényekről van szó. Az idei első szállítmány májusban érkezik, utána két hetente kapunk új szállítmányt. Idén új, sokkal szélesebben alkalmazható fajtát szállítanak, de a kapszulák hűtve is csak 5-10 napig tarthatók nyugalmi állapotban. Ezért kizárólag előrendelés alapján kérjük be őket! A kapszulák érkezésekor értesítést küldünk, ami után néhány napon belül hűtőtáskában el kell vinni a petefürkészeket.

Tojásparazita fürkészdarázs kártevő lepkék tojásai ellen.

A tojásparazita fémfürkészek a TRICHOPLUS kapszulákból az arra kialakított nyíláson keresztül repülnek ki a kifejlődésük után. A kirepülés után a kártevő lepkék tojásait keresik és azok burkát átfúrva saját tojásaikat helyezik el benne. Az ott kikelő lárvák felélik a kártevő tojásait, amivel megakadályozzák a kártevő lárva kikelését.

A TRICHOPLUS –ban kihelyezett fémfürkészek a rejtett életmódú kártevők ellen is hatékonyak, könnyen megtalálják gazdaszervezeteiket a tojásokat. A többszöri növényvédő szeres védekezés helyett a kapszulákat kell csak kihelyezni, amely a rovarölő szerre kialakult esetleges rovarrezisztencia esetén is jól működik! Használatával megelőzzük a kártevő alak, azaz a lárvák, hernyók kialakulását.

A betelepítést az első kártevők megjelenésekor kell megkezdeni és a fertőzés mértékétől függően kell ismételni. Az imágók kb. 15-20 nap alatt hagyják el a polisztirol kapszulát, ezért legalább három hétig hagyjuk a kapszulákat a növényeken! A parazitoidokat tartalmazó kapszulákat a lepke nemzedék rajzáskezdetekor egyenletes elosztásban, vagy a kártevő gócpontjaiban a termékhez mellékelt papírakasztó segítségével a növények szárára akasztva, vagy más módon rögzítve kell kihelyezni. A kapszulák talajra kerülését el kell kerülni! Erős, elhúzódó kártevő rajzás esetén a TRICHOPLUSt 7-10 naponta legalább 2-4 alkalommal szükséges kihelyezni. Kisebb fertőzés esetén elegendő az alacsonyabb egyedszámú kihelyezés.

A fürkészek egyes rovarölő szerekre nagyon érzékenyek, ezért a telepítésnél figyelembe kell venni a rovarölő szeres kezelések hatástartamát. A fürkészdarazsak kihelyezését követő 25. napig káros a növényvédő szerek kijuttatása, továbbá 4-5 napon belül végrehajtott esőztető öntözés a biológiai védekezés eredményességét jelentősen csökkentheti.

Tárolás: A kiszállítás után rövid időn belül el kell végezni a kihelyezést. Közvetlenül a kirakás előtt a kapszulákat tartsuk hűtőszekrényben (5-10 °C-on)!

Hatóanyag: Trichogramma pintoi és Trichogramma evanescens fürkészdarazsak különböző fejlődési alakjai.

Felhasználható: Kukoricában kukoricamoly és gyapottok-bagolylepke ellen; hajtatott és szabadföldi paprikában, paradicsomban, babban, borsóban, valamint káposztafélékben bagolylepkék tojásai ellen

Dózis: nemzedékenként 2-4 kihelyezés javasolt!

Kukoricában: 100 db kapszula/ha;
hajtatott és szabadföldi paprikában, paradicsomban: 100 – 150 db kapszula/ha
babban, borsóban, valamint káposztafélékben: 100 db kapszula/ha.

A TRICHOPLUS ellenőrzött ökológiai gazdálkodásban is használható!

A rovarmágnes növények megrendelhetők a biokiskert.hu webáruházunkban ITT:

Rovarmágnes növények

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lepkehernyók elleni petefürkészek” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük