NeemAzal (biológiai rovarölő szer) 50 ml

2 590 Ft

Biogazdálkodásban használt leghatékonyabb rovarölő készítmény, akár poloskák ellen.

Elfogyott

Leírás

A kártevők táplálkozását blokkoló, vedlésgátló és rovartermékenységet csökkentő hatású rovarölő szer
Hatóanyag: azadirachtin – A trópusi neem fa magjának kivonata.
Hivatalosan hazánkban felhasználható: almában levélaknázó molyok, hajtatott paradicsomban üvegházi liszteske ellen, valamint vadgesztenyén a vadgesztenyelevél-aknázómoly ellen, közterületen is.

Más országokban sokkal szélesebb az engedélyezési köre biogazdaságokban.
Dózis:
– alma: 3 l/ha 50 %-os gyümölcsméretig használható
– hajtatott paradicsom: 2,5 l/ha a termésfejlődés időszakáig használható
– vadgesztenye: 3 l/ha

A NEEM-AZAL (biológiai rovarölő szer) hatását a helyileg felszívódó tulajdonságának köszönheti, hosszú hatástartammal. A rejtett életmódú kártevők ellen is jó eredményeket ér el. Kiváló rezisztencia törő tulajdonságát egyedi hatásmechanizmusa biztosítja.

A hasznos élő szervezetek közül a katicabogarakat, ragadozó atkákat, fürkészdarazsakat nem károsítja.
A ragadozó poloska lárvákra és a zengőlegyekre a NEEM-AZAL (biológiai rovarölő szer) közepesen veszélyes, amennyiben virágporra jut!
Tilos virágzó növényre permetezni!
A NEEM-AZALT ne keverjük más olajos készítménnyel! Fényre érzékeny termék, ezért ajánlott a kora hajnali és a késő délutáni – esti permetezés!

Tárolás: Eredeti zárt csomagolásban száraz, hűvös (5-15 °C) helyen, szabályos növényvédő szer raktárban. 20 °C feletti tárolás során a készítmény hatóanyaga gyorsan bomlásnak indulhat, ami rontja a készítmény hatékonyságát.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
Hajtatott paradicsomban 1 nap,
Almában 0 nap.

A NEEM-AZAL (biológiai rovarölő szer) ellenőrzött ökológiai gazdálkodásban is használható.

A NeemAzal (biológiai rovarölő szer) alkalmas a fitofág poloskák, közöttük betelepülő fajok (afrikai vándorpoloska, márványpoloska), levélbogarak (burgonyabogár, kukoricabogár), üvegházi molytetű, fitofág atkák és tripszek elleni biológiai védekezésre.

Emberi egészségre teljesen ártalmatlan. Kizárólag rovarokra hat oly módon, hogy a vele kezelt növényt el kell fogyasztania, ami a bélrendszerében átalakul egy speciális, azt károsító anyaggá. A ragadozó rovarokra helyes használatnál nem hat. Amennyiben virágra kerül, úgy a virágporral a beporzó rovarok és azok a ragadozó rovarok, amelyeknek alternatív tápláléka a virágpor elpusztulnak tőle.

Hatóanyaga kimutatható.

Keverhető minden nem olajos és nem élő készítményünkkel. Narancsolajjal keverve erősen perzselő hatású. A biológiai növényvédelemben használatos élő szervezeteket (pl.: baktériumok, gombák) befojtja, ezért ne keverjük.

Postai küldés nem lehetséges.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„NeemAzal (biológiai rovarölő szer) 50 ml” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük