Naturalis-L 1 liter

14 990 Ft

Biológiai rovarölő szer, egy rovarparazita gomba, molytetvek és kétfoltos takácsatka ellen.

Leírás

Biológiai rovarölő szer molytetvek és takácsatkák ellen.
A naturális hatóanyaga a Beauveria bassiana rovarparazita gomba.

Felhasználható: paradicsomban, paprikában, tojásgyümölcsben molytetvek és kétfoltos takácsatka ellen.

A NATURALIS-L–ben lévő gomba párás, nedves körülmények között felszaporodik és a gazdaállat testével érintkezve megfertőzi azt, majd a kártevő elpusztul.
A Beauveria bassiana rovarpatogén gomba élő konídiumai megtapadnak a kártevőn, majd csírázásukkal áthatolnak a rovar testfelületén. A gombafonalak fejlődésével behálózzák a kártevő testét és annak testnedveit használják fel saját fejlődésükhöz.

Ha megfelelőek a gomba szaporodásához a feltételek, akkor a NATURALIS-L hosszan tartó hatást biztosít. Rezisztencia nem alakul ki használatakor. A betelepített, vagy természetes hasznos élő szervezeteket megkíméli.

Dózis: 0,75 – 1 l/ha

Amint az első molytetveket felfedezzük, frissen elkészített permetlé felhasználásával szükséges védekezni, a megfelelő hatás érdekében, az esti órákban. A hatékonysághoz jó fedettséget kell a permetlének elérni. Kis mennyiségű nedvesítőszer pl. PrevB2, WETCIT, vagy Mélius hozzáadása javíthatja a hatékonyságot.
Fungicidekkel nem juttatható ki egy tankkeverékben, és fungicidek nem alkalmazhatóak 48 órával előtte és utána.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: előírás szerinti felhasználásakor nem szükséges.
Tárolás: száraz, hűvös helyen, növényvédő szer raktárban.
A NATURALIS L ellenőrzött ökológiai gazdálkodásban is használható.

Ez a termék szinte minden növényfajnál azonos hatást fejt ki, és csak hazánkban engedélyezik ilyen kevés fajra.
Más országokban a káposztaféléknél is használják liszteskére.
Kísérletek szerint gyéríti az egyéb atkafajokat pl. uborkában, esetenként szőlőben is.  Egyes biogazdálkodók tapasztalatai szerint a földibolha gyérítése is szóba jöhet.

Fontos, hogy a levegő páratartalma nagyban befolyásolja a hatékonyságot, ezért legjobb a nedves, vagy fedett területeken a használata. Ide tartoznak a fóliasátras és üvegházas termesztési módok. Szabadföldön légköri aszály esetén mikroszórófejes öntözés segítheti a hatékonyságot.

Biogazdálkodás szempontjából problémát okoz, hogy hasznos élő szervezetek jó részét is gyéríti. Ezért kell alaposan megfontolni a használatát olyan területeken, ahol rovaros rovarvédelmet használnak! Ez a gomba fonalaival behálózza a célszervezetet, mely ennek hatására megfullad. Hasznos rovarok közül a fátyolkák, zengőlegyek, virágpoloskák és ragadozóatkák is érintettek lehetnek.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Naturalis-L 1 liter” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük