Cuproxat FW 0.2 l

1 750 Ft

Beteg gyümölcsfák lemosó permetezésére.

Elfogyott

Leírás

Ökológiai termesztésben engedélyezett.

Szőlőben a peronoszpóra elleni kezelést virágzás előtt a 20-25 cm-es hajtásállapotban el kell kezdeni, és a fertőzés erősségétől függően 10-14 naponként megismételni. Dózis: virágzás előtt 3,5-4,0 l/ha, virágzás után: 4,0-4,5 l/ha.

Almában varasodás ellen rügypattanástól zöldbimbós állapotig permetezzünk. Tűzelhalás ellen lemosó permetezéssel a rügyfakadástól a zöldbimbós állapotig kell kijuttatni. Dózis: 5,0 l/ha.

Csonthéjasokban: őszibarackban tafrinás betegség ellen lemosó jelleggel permetezzünk, legkésőbb rügyfakadáskor fejezzük be. Baktériumos ágelhalás ellen lombhulláskor javasolt kezelni. Dózis: 4,0-5,0 l/ha.

Levélfodrosodás ellen sziromhullás után is használható 0,2-0,25 %-os töménységben (2,0-2,5 l/ha). Kajsziban a rezes permetezéseket pirosbimbós állapot után már nem javasolt folytatni. Szilvában, meggyben, cseresznyében levéllyukacsosodás, moníliás betegség és baktériumos ágelhalások ellen a kezeléseket folyamatosan, a fertőzés alakulása szerint lehet végezni. Dózis: 4,0-5,0 l/ha.

Moníliás virágfertőzés ellen a fehérbimbós állapotban és a virágzás kezdetén elvégzett kezelések a leghatékonyabbak. Zöldségfélékben, kabakosokban, hüvelyesekben, hagymában, burgonyában és cukorrépában: megelőző jelleggel kell védekezni, és a fertőzés erősségétől, időjárástól függően 10–14 naponként megismételni. Dózis: 4,0-5,0 l/ha.

Javasolt vízmennyiség: gyümölcsösökben és szőlőben: 800-1000 l/ha, a csonthéjasok gombás eredetű ágelhalása és baktériumos betegségei ellen magasabb, 1000-1500 l/ha felhasználása indokolt.

Permetkészítés: töltsük fel 1/3-ig a permetezőgép tartályát, majd folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a szükséges mennyiségű Cuproxat® FW-t. Ezután töltsük tele a tartályt vízzel! A munka végeztével mossuk ki a permetezőgépet! Javasolt kombinációk, keverhetőség Almafavarasodás ellen: Cuproxat® FW 3,0-4,0 l/ha + Domark® 10 EC 0,3-0,4 l/ha. Kontakt blokkban varasodás és liszt-harmat ellen: Cuproxat® FW3,0-4,0 l/ha + Cosavet® DF 3,0-7,0 kg/ha. Szőlőben peronoszpóra és lisztharmat ellen: Cuproxat® FW 3,0-4,0 l/ha + Domark® 10 EC 0,25-0,3 l/ha. A Cuproxat® FW más gombaölő szerekkel és rovarölőszerekkel, valamint levéltrágyákkal hatáscsökkenés nélkül keverhető (pl. Talstar® 10 EC, Fury® 10 EC, Rogor® L 40, Agriplant® 4, Wuxal® Kalcium).

Hatásmechanizmus: Hatóanyagát a réz II-iont a csírázás alatt a spóra veszi fel és addig halmozódik, míg elég magas koncentrációt nem ér el ahhoz, hogy a spórasejtet elpusztítsa. Hatása a spóracsírázás megelőzésére korlátozódik, tehát a réz ionnak a növényen kell lennie, mielőtt a spórák csírázni kezdenek. A Cuproxat® FW az első rézkészítmény, amely 100 %-ban kötött formában tartalmazza a réz ionokat (Cu++), így a perzselés veszélyét minimálisra csökkentették. A gyártási eljárás során a réz kristályméretét mikronos nagyságrendűvé csökkentik, ezért a fajlagos felület nagyobb, mint bármely más rézterméknél. Ennek köszönhető, hogy kevesebb fémréz mennyiséggel és jobb szelektivitással éri el a biológiai hatását. Csonthéjasokban egyedülálló engedélyokirattal bír: rézérzékeny fázisban is használható. Figyelembe kell azonban venni, hogy egyes kultúráknak van olyan állapota, amikor bármely növényvédő szer képes perzselést okozni. Ilyen például az alma virágzás utáni állapota, amikor a viaszréteg még nem alakult ki. Az almafajták fitotoxicitási érzékenységéről érdeklődjön a területi szaktanácsadóknál.

Hatásspektrum: szőlőben peronoszpóra és orbánc; almatermésűekben varasodás, baktériumos tűzelhalás; burgonyában fitoftóra és alternária; paprikában, paradicsomban és uborkában baktériumos és gombás betegségek; cukorrépában gombás levélbetegségek; hüvelyesekben, kabakosokban, hagymában baktériumos és gombás betegségek; csonthéjasokban tafrina, levéllyukacsosodás, monília, gnomónia, gombás eredetű ágelhalások és baktériumos betegségek ellen.

A Cuproxat® FW az ultrafinom részecskemérete miatt tökéletes fedett-séget biztosít. A biotermesztésbe könnyen beilleszthető, mivel nehézfémsó-szennyeződésektől mentes készítmény.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Cuproxat FW 0.2 l” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük