Biokert építése és működtetése Gyöngyvérrel

15 000 Ft

Leírás

A videók megtekintése kizárólag Google fiókkal (@gmail.com email címmel) lehetséges. Kérjük mindenképpen adja meg gmail-es fiókjának címét.

Ez az 5 előadásból álló tanfolyam az alapoktól ismerteti meg velünk saját ökoszisztémánkat, saját Biokertünket a talajtól, a növényeken át egészen a hasznos élő szervezetekkel végzett biológiai növényvédelemig. Mindent bemutat, elmond és segít ahhoz, hogy egy működő, termő és védhető Biokertet hozhassunk létre.

Székely Gyöngyvér biológiai növényvédelmi szakember, több, mint 15 éves biogazdálkodási tapasztalattal segít abban, hogy saját kertünkben ötvözzük a természetet és a bio zöldség-gyümölcs termesztést.

A tanfolyam felbontása:

 1. Biokerti alapok
  Ebben a részben megtudjuk pontosan mit jelent a BIO kertészkedés. Megismerkedünk kertünkkel, felmérjük a lehetőségeket. Meghatározzuk a célt, az elérni kívánt ökológiai egyensúlyt.
 2. A komplex biokert részei
  Megismerkedünk a biokerti „erdő, mező, cserjesáv és rét” fogalmával. Megnézzük a lehetséges termelési formákat, berendezéseket. Gyümölcsös, ökológiai gyep, beszóródás elleni sövény és veteményes a fókuszban.
 3. Tápanyag utánpótlás és biológiai növényvédelem
  Ebben a részben elsődlegesen a talajról, mint az kertünk alapjáról beszélgetünk. Végigvesszük a mulcsozást, komposztálást, talajművelést, trágyákat és bakteriális oltóanyagokat. Kitekintünk a valódi biológiai növényvédelemre, hasznos élő szervezetekre és a helyes agrotechnológiára.
 4. Zöldségek a Biokertben
  Növényfajonként végigvesszük a magyar Biokertekben termeszthető zöldségféléket. A növények igényeit, kártevőit, kórokozóit és fajtáit ismertetjük.
 5. Gyümölcsök a Biokertben
  Növényfajonként végigvesszük a magyar Biokertekben termeszthető gyümölcsöket. A növények igényeit, kártevőit, kórokozóit és fajtáit ismertetjük.

Figyelem! A megvásárolt anyagok Székely Gyöngyvér szellemi tulajdonát képezik. A videókat letölteni, harmadik fél számára rendelkezésre bocsátani, vagy egyéb módon nyilvánossá tenni TILOS!