Meglévő, de elhanyagolt, vagy vegyszeresen kezelt kertek átalakítása profi biokertté.

A meglévő ökoszisztémát fel kell mérni, a beteg növényeket meg kell gyógyítani, vagy el kell távolítani. Ilyen esetekben alkalmazkodni kell a már meglevő feltételekhez, élőlényekhez és így kialakítani az optimális biokertet. Itt is érintjük a klímaváltozás minket érintő kérdéseit és bemutatjuk az ezeket mérséklő technológiáinkat. Szó lesz az új kert esetleges mérgezéseinek megállapításáról, amelyek akár az ott termelt növények felhasználhatóságát is befolyásolhatják.

Január 8. szerda és január 12 vasárnap 9-15 óráig

Kezdő biokertész és biológiai növényvédelem -zöldség

Ebben a már működő vegyszermentes, vagy bio kertek működtetésével foglalkozunk. Itt a különböző zöldségtermesztési technológiákat mutatjuk be. Szó lesz a valódi, hatékony biológiai növényvédelemről, a növénytársításról, védőnövényekről, fajtákról és a tápanyagellátásról. Megnézzük a különböző kiskerti zöldségtermesztési technológiai megoldásokat a magasított ágyásoktól, a mélymulcson keresztül a különböző öntözési lehetőségekig. Lehetőség lesz hozott fotók alapján konkrét kozultációs tanácsadásra is.

Január 15. szerda és január 19 vasárnap 9-15 óráig

Kezdő biokertész és biológiai növényvédelem – gyümölcs

Akinek gyümölcsfái, vagy bokrai vannak, arra nehéz évek várnak a klímaváltozás miatt. Egyre több és eddig nem látott kártevő és kórokozó nehezíti a biokertészek dolgát. Az ellenük történő védekezéshez az alapoktól kell ismerni az ökológiai gyümölcstermesztést. Ezen a tanfolyamunkon faj- és fajtaismeret mellett szó lesz a biodiverzitás növeléséről, az ökológiai gyepekről, virágszigetekről, beszóródás elleni védelemről. Itt is lesz lehetőség egyéni konzultációra, ahol telepítési, vagy növényvédelmi tanácsot adunk fényképek alapján.

Január 22. szerda és január 26 vasárnap 9-15 óráig

Haladóknak szól két töményen Biológiai növényvédelmi technológiáinkat taglaló tanfolyamunk, melyből a zöldségest

Január 29. szerda és február 2 vasárnap 9-15 óráig

a gyümölcsöst pedig

Február 5. szerda és február 9. vasárnap 9-15 óráig

tartjuk.

A tanfolyamok helyszíne budapesti előadónk a XX. kerület Bocskai u. 13 szám alatt. Autóval könnyen megközelíthető a Határ út és az M5 bevezető felől. Tömegközlekedéssel pedig a Boráros tér, vagy a Határ úti metró állomástól.

JELENTKEZNI A gyomber.szekely@gmail.com email címen lehet

A tanfolyam díja 12.000 Ft