biogyomber webáruház, webshop

Partnereink

NeemAzal biológiai rovarölő 50 ml

db
Telephelyünkön átvehető.
Tisztított, növényvédőszer minőségű neem olaj. Kifejezetten nehezen pusztítható, erős kitinpácélzatú rovarkártevők ellen. Lepkekabóca, vándorpoloska és burgonyabogár esetén a leghatékonyabb biológiai megoldás.
A termék telephelyünkön átvehető.

A NeemAzal® T/S hatóanyaga a trópusi Neem-fa magjából kivont azadirachtin, melyből a professzionális formulációjú készítmény 1%-ot tartalmaz. E hatóanyag megállítja a kártevők táplálkozását, csökkenti termékenységüket és gátolja vedlésüket. A NeemAzal T/S felszívódik a levéllemezbe, ezért hatástartama hosszú, és olyan nehezen kontrollálható kártevők ellen is hat, mint a molytetvek és az aknázómolyok. 

A NeemAzal® T/S tulajdonképpen az egyetlen felszívódó, biológiai kitinszintézis gátló és táplálkozás blokkoló rovarölő szer! Bár felszívódik a levéllemezbe, a hatóanyag helyben marad és nem transzlokálódik, valamint lebomlása is gyorsan, 5-7 nap alatt végbemegy.

A készítmény nem taglózó hatású! A NeemAzal®T/S-sel történt kezelés után a kártevő lárvaalakjainak táplálkozása és vedlése gátlódik, majd elpusztulnak; az imágók táplálkozása és szaporodóképessége gátlódik, pusztulásuk kisebb mértékű. 
A NeemAzal®T/S viszonylag lassú, "inszektisztatikus" hatásmódja miatt a védekezés hatékonyságának ellenőrzését 7-10 nappal a kezelés után kell elvégezni. A táplálkozás blokkoló hatás miatt a károsítás nagyon gyorsan megszűnik, de a pusztuláshoz 5-7 nap szükséges lehet. 

A NeemAzal® T/S hazánkban az egyetlen, EU engedéllyel is rendelkező, bevizsgált és folyamatosan ellenőrzött minőségű azadirachtin hatóanyagú rovarölőszer, mely előnyös tulajdonságait garantálja.

Előnyök:
-Magas hatékonyság szívó és kisebb méretű rágó kártevők ellen
-Felszívódó hatóanyag
-Új, egyedi hatásmechanizmusú anyag, ezért fontos szerepe van az anti rezisztencia stratégiában
-Rejtett életmódú aknázó kártevők ellen is hatékony

A készítmény a hasznos élő szervezetek többségét (pl. fürkészarazsak, katicabogarak, ragadozó atkák) nem károsítja. A NeemAzal® T/S kezelés után a megmaradt levéltetveket a katicabogarak és fürkészdarazsak gyorsan felszámolják. A Neem Azal® T/S a szívogató ragadozó poloska lárvákra közepesen veszélyes, de gyéríti a fátyolka és a zengőlégy lárvákat is, amelyek a már azadirachtinnal "jóllakott“ levéltetvekből lakmároznak. Kontakt módon nem veszélyes semmilyen élő szervezetre, a kártevőkre gyakorolt hatást csak a táplálkozás során felvett azadirachtin hatóanyag fejti ki! Ez a bizonyos hasznos élő szervezetekre gyakorolt gyérítő hatás azonban semmiféleképpen nem hasonlítható össze a kémiai rovarölők (főleg a piretroidok és foszforsavészterek, valamint a neonikotinoidok) totális pusztításával!

Felhasználási terület:
- Konvencionális-, integrált- és ökológiai paradicsomtermesztésben és almatermesztésben egyaránt
Alkalmazása: 0,3-0,5%-os koncentrációjú oldatban alkalmazható az alábbiak szerint:
hajtatott paradicsom - üvegházi molytetvek ellen, max.3 kezelés, 7 naponta, 2,5 l/ha dózis, 800-1000 l/ha vízzel, termésfejlődés (BBCH 70)-ig
almában - aknázómolyok ellen, max.2 kezelés, 10 naponta, 3 l/ha dózis, 600-1000 l/ha vízzel, gyümölcsfejlődés 50 %-os gyümölcsméret (BBCH 75)-ig

A permetezést mindig az esti órákban végezzük! Olajkészítményekkel ne keverjük, általában javasolt az önálló kijuttatás. Azonban, ha szükséges pl. kénnel Cosavet keverhető
Ez a kiszerelés 10-15 liter permetszer készítéséhez elegendő, amely hektáros mennyiség!!!
Telephelyünkön átvehető
Megtekintve: 4286


SSL biztonságos vásárlás     Webáruház bérlés