biogyomber webáruház, webshop

Partnereink

Natur Terra 1 liter

1.790 Ft
db
Növénytelepítéseknél komposzt, vagy trágya beoltására. Már egyszeri használatával elkerülhető a műtrágyák használata!

  Ez egy élő összetett mikrobiológiai készítmény. Hűtött tárolást igényel, meleg időben javasoljuk a személyes átvétel, vagy a házhozszállítás választását.

A talajélet és növények szempontjából  legfontosabb mikroorganizmusok nagyon nagy mennyiségben találhatók benne. Ilyenek például a nitrogénmegkötő-, foszformobilizáló-,  vaskötő- és cellulózbontó baktériumok, valamint a fehérkorhadást okozó gombák.

Hogyan működik ez a komplex?

A növények a sejtjeik felépítéséhez szükséges nitrogént a légkörből nem tudják megkötni, ezért azokat valamilyen bomló szerves anyagból (növényi hulladékok, állati trágyák, elpusztult élőlények maradványai) szerzik be. A Natur Terrában lévő lebontó baktériumok a növényi maradványokban lévő összetett szénhidrátok, pl. a cellulóz lebontását segítik, amely így a haszonnövények számára felvehetővé válik. A nitrogénkötők a légköri nitrogént közvetlenül felveszik, beépítik, pusztulásuk után pedig a növények számára hozzáférhetővé válik. A fehérkorhadást okozó gombák  a növényekben a cellulózt befedő kemény, ún. lignin réteget bontják le, amely így feldolgozhatóvá válik a lebontó baktériumoknak.

 Alapvetően három célra alkalmas a hobbikertészek számára:

Az első a talaj kiegyensúlyozott, természetes tápanyag szolgáltató képességének kialakítása, ezáltal a műtrágyák használatának kiváltása. Az ilyen talajoknak visszaáll a természetes élete, víztartó képessége, a benne lévő növények sokkal ellenállóbbakká válnak, kevésbé lesznek érzékenyek a szárazságra és betegségekre.  Az innen betakarított zöldség-gyümölcs vitamintartalma sokkal magasabb, íze pedig aromásabb, mint a műtrágyázottaké.

Második a zöldtrágyanövények, mulcsozó anyagok beásása utáni nitrogénigény kielégítése. Itt szerves trágyát tudunk kiváltani a készítmény használatával.

Harmadik a komposztálás. Ez a termék rendkívüli módon megnöveli a hatékonyságot, gyorsítja a folyamatokat. A forgatás el is hagyható és elég egy-egy nagyobb adag friss szerves anyag bekerülésekor beöntözni vele a komposzthalmot.

Miben más, mint a többi hasonló termék?

 A piacon lévő hasonló termékek többségében nem aktív, élő baktériumok vannak, hanem liofilizált formájúak. Így jobban szállíthatók, de az életképességük kisebb. A készítményekben általában jóval kevesebb féle mikroba található, ami a biodiverzitás és a talajélet szempontjából kedvezőtlenebb.

Nagyon kevés olyan mikrobiális készítmény létezik, melyben a baktériumok mellett ligninbontó gombák is jelen vannak, pedig ez a tökéletes lebontó folyamatok feltétele. Már a tárolás folyamán be kell tartani az előírásokat, különös tekintettel az eltarthatóság idejére, a hő és a napsugárzás hatásaira, hiszen a komplexben élő talajbaktériumok nagyon érzékenyek az UV sugárzásra és az 30c feletti hőmérsékletre.

Felhasználáskor 20-szoros hígítást használjunk! Növényekkel erősen borított felületeken (pl: gyep) egyszerű beöntözést alkalmazzunk, tiszta talajfelszín esetén viszont sekély kapálással dolgozzuk is be. Mindig késő délutáni, vagy esti órákban juttassuk ki!Megtekintve: 9629SSL biztonságos vásárlás     Webáruház bérlés